Symboliek van Adventskransen maken

25 november 2022

gaat niet door !!

Vieren en Feesten bij Vrijzinnigen

Roos van Doorn

Vrijdagmiddag 25 november van 14.00-16.00 uur in de Ontmoeting

Roos van Doorn

In het kader van de cyclus Vieren en Feesten bij Vrijzinnigen is op vrijdagmiddag 25 november gelegenheid om in de Ontmoeting je adventskrans te maken, in gezelschap van ieder die daar plezier in heeft. Roos vertelt iets over de symboliek van de verschillende onderdelen van een Adventskrans. Daarna gaan we aan de slag. Voor kerstgroen wordt gezorgd en tegen een kleine bijdrage kun je ter plekke tegen kostprijs een strokrans aanschaffen met kaarsenhouders en ijzerdraad, mocht je die nog niet hebben. Als je deze basisbenodigdheden allemaal al in huis hebt, neem je gewoon je eigen spullen mee.

Als je ervan houdt met je handen bezig te zijn, je graag samen met anderen knutselt en benieuwd bent hoe de voorbereidingstijd naar Kerst en Midwinter te verdiepen, kom dan gezellig mee doen.

Het adventskransen maken wordt natuurlijk helemaal leuk als je woensdag in Renkum bij Vieren en Feesten voor vrijzinnigen met Mignon van Bokhoven bent geweest. Met deze Bennekoms-Renkumse samenwerking hopen we bij te dragen aan een vrolijke, verdiepende vrijzinnige adventstijd voor iedereen.

Over de cyclus Vieren en Feesten bij Vrijzinnigen

De grote jaarfeesten als Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn traditionele christelijke feesten. Wat kun je hier aan beleven, wat vier je en hoe leef je hier naartoe? De bijeenkomsten bieden de mogelijkheid om je te verdiepen in de culturele en religieuze achtergronden, zodat er bij jouzelf innerlijke ruimte ontstaat om de feesten te vieren zoals het bij jou past. Vrij van vaststaande geloofsovertuigingen en vrij voor de levenswijsheid die in de rituelen al eeuwenlang wordt doorgegeven.

7 bijeenkomsten afwisselend in Renkum en Bennekom. De bijeenkomsten zijn ook los bij te wonen.

Roos van Doorn (Bennekom) en Mignon van Bokhoven (Renkum) hebben een gezamenlijk aanbod van activiteiten. Dit najaar beginnen we met een opmaat naar Advent en Kerst: op woensdag 23 november een ochtend Ontdekken en Verdiepen in de Rijnkapel en op vrijdagmiddag 25 november adventskransen maken in de Ontmoeting.


Data: woensdagochtend 23/11, 15/2, 29/3, 10/5 Renkum 10.30-12.00 uur
Vrijdagavond 7/4, donderdagochtend 18/5 Bennekom Tijd nog af te spreken

Kosten € 0 voor leden, begunstigers / € 25 voor studenten/ € 50 voor overige deelnemers

Per keer € 0 voor leden, begunstigers / € 5 voor studenten/ € 10 voor overige deelnemers

Deel dit artikel