Voltooid leven vanuit een Kabbalistische visie – Mike Bais

13 oktober 2022

20.00 uur

Door de corona kon deze lezing twee keer op de geplande data niet doorgaan en we gaan ervan uit dat het deze keer wel lukt.

Is voltooiing enkel een soort bezegeling aan het eind van het menselijk leven? Of is voltooiing mogelijk op ieder ogenblik en ligt deze in potentie ingebed in het diepst van de mens? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen waar Mike Bais op in zal gaan.

Op deze avond spreekt hij over verbonden thema’s zoals: lot, bestemming en voorzienigheid om vanuit de kosmologie en de mystiek van de Kabbalah tot een begrip te komen wat voltooid leven kan betekenen.

De Kabbalah en de diagrammen van de Boom des Levens en Jacob’s Ladder dragen meerdere perspectieven en bewustzijns-niveaus in zich, waardoor voltooid leven vanuit een fysiek-energetische, psychologische, persoonlijke, ziels-, en spirituele ervaring kan worden beleefd.

Een meditatie tijdens deze bijeenkomst kan ons dichterbij de innerlijke betekenis brengen van dit boeiende onderwerp.

Mike Bais heeft in voorgaande jaren in Bennekom cursussen in Kabbalah, Esotherisch Christendom, de legenden van Koning Arthur en de Graal en Wetenschap en Spiritualiteit voor ons verzorgd. Naast zijn professionele leven als fysiotherapeut is Mike priester in de mystiek-gnostische, christelijke traditie. Hij is ook groepsleider en tutor vanuit de internationale Kabbalah Society en heeft al meer dan 18 jaar een praktijk in holistisch counsellen en healen. In maart 2019 verscheen zijn boek ‘A Kabbalistic view on science’.


Plaats                  Grote zaal van de Ontmoeting

Aanvang              20.00 uur

Kosten                 € 8 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 11
Deel dit artikel