Wie kies je om te zijn? – Roek Lips

09 februari 2023

Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd

Theaterlezing

20.00 uur

Onze huidige wereld is verre van statisch. We worden uitgedaagd door tal van zaken. Er zijn ook nieuwe kansen, maar als we niet uitkijken worden we verhinderd dit te zien door gebrek aan overzicht, door de dwingende werking van patronen en systemen die we nu kennen. Hoe blijf je vol goede moed? Wie bepaalt welke kant het opgaat? Wat vraagt dat van ons ?

De wereld van voormalig televisiedirecteur Roek Lips werd door een aantal intensieve levensgebeurtenissen op zijn kop gezet. Wat volgde was een zoektocht naar zinvol leven, nieuw leiderschap en in transitie zijn.

Tijdens deze interactieve lezing neemt hij je mee in zijn persoonlijke verhaal aan de hand van de vele gesprekken met  bestuurders, wetenschappers, kunstenaars, denkers en vele anderen die hij in prachtige videoportretten heeft vastgelegd.

In deze bijzondere sessie ontdek je nieuwe inzichten en sta je stil bij vragen die je nog niet eerder hebt gesteld.

Roek Lips (1961)is een veelzijdig persoon: hij is journalist, schrijver, mentor, motivator, filosoof, theatermaker, adviseur, film en theatermaker. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij opgedane inzichten met zo veel mogelijk mensen te delen. Met zijn achtergrond als journalist en verleden als mediaman bij onder andere NPO, NCRV en VARA zorgt Roek Lips met zijn lezingen voor een aantrekkelijke combinatie van doorleefde verhalen, audiovisuele presentatie en ruime mogelijkheden voor interactie

Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.

www.nieuweleiders.nl

https://tvblik.nl/de-verwondering/roek-lips


Plaats                  Grote  zaal van De Ontmoeting

Aanvang              20.00 uur

Kosten                 € 10 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 15


                           Deel dit artikel