Yantra , Verdiepen en balans vinden met Venus

06 januari 2024

Annette Slokker- van der Heijden

De traditie van het yantra’s maken komt oorspronkelijk uit India. Yantra’s zijn geometrische vormen die een kracht/mantra verbeelden. De yantra die deze keer centraal staat is de yantra van Venus. Venus staat voor datgene waar we van houden, waar we tevreden van worden, datgene wat we graag doen en ook: hoe we ons relateren tot andere mensen. Venus heeft direct te maken met je creativiteit. Het maken van de yantra brengt je als vanzelf in contact met deze gebieden in jezelf. Al tekenend onderzoek je wat je gelukkig maakt. Een mooie vraag aan het begin van een nieuw jaar, want we vinden het vaak moeilijk om tijd te maken voor de dingen die we graag doen. Het tekenen van deze yantra helpt je hierbij.

In de workshop ga je op een meditatieve manier de yantra van Venus tekenen en schilderen. Je gaat begeleid met woord en beeld aan de slag met passer, potlood en liniaal. Het maken van een yantra helpt om in balans te komen en geeft rust. Het is tevens een verdiepen in waar Venus voor staat. De balans bij Venus gaat over de balans tussen thema’s als genieten van mooie dingen, plezier maken, lekker lui zijn aan de ene kant en jezelf verliezen in verleiding aan de andere kant.

Er is bij deze workshop geen voorkennis nodig en voor alle benodigdheden wordt gezorgd.

Vanaf kinds af aan kreeg Annette Vedisch gedachtegoed toegereikt naast christelijk gedachtegoed. Vanaf 1998 volgt zij Vedische Astrologie lessen bij Jan Willem van Doorn bij het IVS (het instituut voor Vedische Studies te Amsterdam). Naast Vedische Astrologie beoefent ze ook de kunst van yantra’s maken. Tijdens een astrologie congres in 2013 kwam ze hiermee in aanraking. Ze heeft de meeste lessen gevolgd bij de Indiase Johari familie uit Haridwar. In Nederland volgt ze lessen bij Pieter Weltevrede, leerling van Harish Johari, daarnaast volgt ze veel lessen online bij Helena Turner die ze eerder in Engeland ontmoette. 


Deelnemers            minimaal 8 maximaal 10

Tijd                          13.00 – 17.00 uur

Data                         Zaterdag 6 januari

Kosten         € 30/40
Deel dit artikel