Workshop Yantra’s tekenen

07 januari 2023

Annette Slokker-van der Heijden

De kunst van het yantra’s maken is een oude traditie die oorspronkelijk uit India komt. Yantra’s zijn geometrische vormen die je tekent met passer en liniaal en daarna inkleurt met verf. Een Yantra is een visuele weergave van een kracht/mantra. Het bevordert het samenwerken van de linker en rechter hersenhelft, helpt in balans te komen en geeft rust. 

In deze workshop werk je aan de yantra van Ganesha. Ganesha representeert de kracht die obstakels uit de weg ruimt en die ons zo ook ondersteunt om het jaar goed te beginnen.

Je leert hoe je zelf een yantra op kunt zetten en krijgt achtergrondinformatie over de symboliek en de werking.

De workshop is inclusief alle benodigde materialen, die je na afloop ook mee naar huis krijgt , zodat je je yantra thuis rustig af kunt maken.

Vanaf kinds af aan kreeg Annette Vedisch gedachtegoed toegereikt naast christelijk gedachtegoed. Vanaf 1998 volgt zij Vedische Astrologie lessen bij Jan Willem van Doorn bij het IVS (het instituut voor Vedische Studies te Amsterdam). Vedische Astrologie is volledig gebaseerd op en doordrenkt van de Indiase wijsheden uit de Veda’s. Annette ziet de Vedische astrologie en de levenswijsheid erachter als een prachtig raamwerk om het leven, iemands leven in het licht te zetten. Naast Vedische Astrologie beoefent Annette ook de kunst van yantra’s maken. Tijdens een astrologie congres in London in 2013 kwam ze daar voor het eerst mee in aanraking. Ze heeft de meeste lessen gevolgd bij de Indiase Johari familie uit Haridwar. In Nederland volgt ze lessen bij Pieter Weltevrede (de meest getalenteerde leerling van Harish Johari), daarnaast volgt ze veel lessen online bij Helena Turner die ze eerder in Engeland ontmoette. 


Deelnemers    minimaal 7, maximaal 10

Datum en tijd    zaterdag 7 januari 13.00-17.00 uur

Kosten: € 30 / € 40 euro inclusief materialen, koffie en thee.
Deel dit artikel