Zin op Zondag Judith Koelemeijer – De plaats van hoop in de biografie van Etty Hillesum

18 februari 2024

10.30 uur

foto : Bob Bronshoff

Na de lovende reacties op de biografie over Etty Hillesum zijn er ook verrassend enthousiaste berichten over het optreden van Judith Koelemeijer, auteur van deze biografie. Zij is in staat om het hoopvolle verhaal over de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum te vertellen. Deze dagboekschrijfster wilde niet onderduiken toen ze de kans kreeg. Maar waar vond zij die hoop en de moed voor haar wens dat ze het lot van haar volk wilde delen?

Judith Koelemeijer heeft een indrukwekkende biografie geschreven over Etty Hillesum. Daarin laat ze heel goed zien wie ze was, en maakt ze de bijzonder positieve houding van Etty iets begrijpelijker. De inhoudelijke samenhangen maken haar verhaal verrassend boeiend. Beeldend en zonder oordeel laat Judith Koelemeijer verschillende, ook onbekende kanten en gezichtspunten zien van het leven van Etty Hillesum.

Judith Koelemeijer (1967) is een gevierd schrijfster. Na haar studies Nederlands en Culturele Studies werd ze journalist bij de Volkskrant. Daar ontdekte ze haar voorliefde voor verhalen over gewone mensen en hun bijzondere geschiedenis. Haar familiegeschiedenis ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ waarmee ze de NS Publieksprijs won verscheen in 2001. ‘Het Gouden Ezelsoor’ werd onderscheiden met de Zaanse Cultuurprijs voor het beste verkochte literaire debuut. Andere bestsellers zijn: ‘Anna Boom’ en ‘Hemelvaart, op zoek naar een verloren vriendin’.

https://kro-ncrv.nl/judith-koelemeijerDeel dit artikel