Zin op Zondag Mr. Hilde Kroon en Roos Blufpand-Verzoening rondom echtscheiding

21 mei 2023

 10.30 uur

Deze morgen spreken we met elkaar en met Mr. Hilde Kroon over echtscheidingen. Veel mensen krijgen te maken met scheiding; zelf of doordat je ouders, je kinderen of vrienden besluiten uit elkaar te gaan. Het is vaak voor alle betrokkenen moeilijk om zich met de nieuwe situatie te verzoenen.

Hilde werkt als mediator en jurist en begeleidt partners die gaan scheiden. In haar manier van werken verenigt ze de zakelijke, rationele kant én de gevoelsmatige, intuïtieve kant. Ze leerde dat je er met alleen ratio of alleen intuïtie niet komt, dat beide nodig zijn om tot een oplossing te komen die rust geeft. Haar manier van werken destilleerde ze uit (alternatief) psychologisch, (rechts)filosofisch en esoterisch materiaal.

Deze ochtend spreekt Hilde met de aanwezigen over waarom relaties soms stuk lopen,  hoe zij in haar werk helpt om mensen tot verzoening te komen. Verzoening met de situatie, met zichzelf en met hun ex-partner.

Een ochtend met Hilde’s persoonlijke verhaal, ervaringen uit haar mediationpraktijk en de mogelijkheid om zelf uit te proberen hoe haar methode werkt. Voor iedereen die zelf is gescheiden en voor iedereen die te maken kreeg met scheiding van mensen om zich heen.

Mr. Hilde Kroon is mediator en jurist met meer dan 20 jaar ervaring in het notariaat in Nederland en België. Ze voert sinds 2013 zelfstandige mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem, waar ze familie & zakelijke mediation en advanced mediation, training & coaching verzorgt. Ze is auteur van de boeken: ‘Scheiden is Leiden’ (2021) ,  ‘Netelige Kwesties’ (2021) en ‘Opgewonden Standjes en Bevredigende Oplossingen‘ over mediation op de werkvloer (2020).

Muziek en zang: Roos Blufpand.  Roos is goudeerlijk, met een groot kloppend hart voor haar medemens en voor de wereld waarop ze leeft. Etiketten als filosofische stuiterbal of  wereldverbeteraar zijn haar daarom niet vreemd. Maar voor Roos zelf is het simpel: ‘Ik wil muziek maken, zingen en gedichten schrijven, die bijdragen aan een meer liefdevolle wereld’. Ze zingt ontroerend over de schaduwzijde van het leven, maar doet dat vanuit het besef, dat schaduw en licht bij elkaar horen. Waar schaduw is, is ook licht…..verzoening, echtheid en liefde. Roos leeft, beweegt en zingt vanuit kleurrijke gezichtspunten.

www.roosblufpand.nlDeel dit artikel