Zin op Zondag Ted van den Bergh – Een goede voorouder zijn

07 november 2021

Om een leefbare wereld door te geven moet je leren denken in zeven generaties:

Een goede voorouder zijn   

Bij het doorgeven van een leefbare wereld moeten we nadenken over de belangen van toekomstige generaties. Maar hoe krijg je gevoel bij het denken over de toekomst? Is het vandaag warm en zonnig, dan kunnen wij ons al niet voorstellen hoe het morgen zal zijn als er koude, wind en regen is voorspeld. Bovendien kun je die volgende generaties niet horen en ook niet zien. Toch gaat het daarover bij het Lab Toekomstige generaties, om precies te zijn over zeven generaties met als doel dat iedereen in 2050 het welzijn van toekomstige generaties meeweegt in belangrijke beslissingen.

Bij de Zin op Zondag bijeenkomsten gaat het dit seizoen over ‘Doorgeven’. Op deze zondag  is Ted van den Bergh gastspreker en gespreksleider. Hij is vanaf het eerste uur betrokken bij het Lab Toekomstige generaties. Aan de hand van actuele ontwikkelingen rond geld, grondeigendom, landbouw en natuur laat hij zien wat de betekenis daarvan is voor de toekomst. Daarbij kijkt hij ook naar de consequenties daarvan voor volgende generaties. Deze zienswijze wil hij in uitwisseling met de deelnemers uitdiepen. Boeken die Van den Bergh inspireren en die stimuleren om hierover na te denken zijn: ‘De Goede voorouder’ van Roman Krznaric en boeken van Charles Eisenstein zoals ‘Naar een economie van verbinding’. 

Ted van den Bergh is in de eerste plaats grootvader van zes kleinkinderen. Hij heeft de helft van zijn leven gewerkt bij Triodos Bank, een van de duurzaamste banken. Hij begon daar in 1987 met vijftien anderen en recent nam hij afscheid van maar liefst vijftienhonderd collega’s. Naast zijn rol in de Brongroep van het Lab Toekomstige Generaties is hij actief in bestuursfuncties bij uiteenlopende maatschappelijke organisaties.

www.labtoekomstigegeneraties.nl

Muziek: Leonie Meijer (1985) zingt, componeert, speelt piano en gitaar en is theaterartiest.

www.leoniemeijer.com


Plaats                  OBK, Kierkamperweg 36 Bennekom Een Corona QR code is nodig is bij de entree.

Aanvang              10.30 uur

Kosten                 € 7,50/ € 4 voor studenten , inclusief een consumptie.

Het is handig om het kaartje te printen !
Deel dit artikel