Ontmoeting in kunst

31 maart 2018

Van zaterdag 31 maart tot en met 29 april .

Te bezichtigen elke zondagochtend tijdens de viering van 10.30 uur.

en op zondag 29 april van 14.00 – 17.00 uur

Of op telefonische afspraak  06 30709180/0318-415141

 

Ineke van Berkom  Schilderijen en Dorine Dekkers  Beelden en Sieraden

 

 

Ineke van Berkom haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen. Sinds 25 jaar heeft ze een duidelijke voorkeur voor de schilderkunst, zij volgde Masterclasses en Workshops bij vooraanstaande kunstenaars. Aanvankelijk maakte zij portretten en daarnaast vertaalde zij de indrukken van haar reizen in kleurrijke, figuratieve schilderijen.

De afgelopen jaren heeft zij echter een omslag gemaakt en werkt nu abstract. Zij experimenteert met de materie en kan daardoor meer van zichzelf laten zien in het avontuur van een proces wat voor een deel haar eigen weg gaat.

Naast motieven in de natuur is zij vooral geboeid door de schoonheid van verval, wat verweerd, verroest of aangetast is door erosie.In 2014 ontving zij in Bologna de Award: Premio de Marchi. Website: www.inekevanberkom.nl

Dorine Dekkers is afgestudeerd als biologe in Wageningen UR. Ze is opgeleid om vormen en processen in de natuur te observeren en te doorgronden. Na haar eerste kennismaking met vormgeving in hout volgde het werken met serpentijnsteen. Zij is gaan beeldhouwen bij Henny Bronk. Hij is al 15 jaar haar begeleider in het uitbouwen van technieken maar vooral in het volgen van haar emotie (proces en beweging) bij het vormgeven van steen. Haar liefde voor de vormenpracht in de natuur, het tot uiting brengen van beweging in combinatie met een subtiel lijnenspel is terug te vinden in haar beelden.

Daarnaast maakt zij JufferJuwelen, het zijn sieraden met kokers van edelsteen gemaakt door kokerjuffers.

Kokerjuffers zijn insecten die op het water leven, zij beschermen hun zachte lijf met zelfgebouwde kokers van bv. zand, grind, stukjes blad of takjes. Website: www.Dorine-Dekkers-Beelden.nl en www.JufferJuwelen.nl

 

 

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres