Holy Book Club op dinsdagochtend

10 oktober 2023

Roos van Doorn

Je staat in het Rijksmuseum voor een schilderij, leest op het bordje dat het een bijbels tafereel is, maar je hebt geen idee. Je zou de bijbel best eens willen lezen, maar je zou niet weten hoe je moet beginnen. Of je hebt vroeger op school of thuis wel verhalen uit de bijbel gehoord, maar daar in je volwassen leven niets meer mee gedaan. Je zit inmiddels in een spirituele zoektocht, beoefent yoga en maakt kennis met oosterse en westerse filosofieën en bent benieuwd of de bijbel ook nog relevant zou kunnen zijn.

Herkenbaar?  Dan is deze groep iets voor jou.

Wat je mag verwachten :

Deze groep biedt jou alle ruimte om te ontdekken wat bij jou past. Geen verborgen agenda, geen bekeringsdrang, geen dogma’s, maar een open gesprek over de betekenis van de oude teksten in de bijbel. Je wordt met achtergrondinformatie door het landschap van de bijbel en de symboliek van de afzonderlijke verhalen en teksten geleid. Daarna is er alle ruimte voor gesprek. We buigen ons over vragen als: is dit nog relevant, hoe lezen anderen dit, hoe heeft het onze cultuur beïnvloed, hoe verhoudt dit zich tot andere tradities, mag ik hier boos over worden, waarom raakt dit me? En uiteraard bepaal jij wat je er uiteindelijk mee doet.

Het concept Holy Book club is op de Zuidas begonnen. Twee dominees – Ad van Nieuwpoort en Ruben van Zwieten – gingen in een kerk bij de Zuidas bijbelverhalen lezen met mensen die de hele dag in een totaal andere wereld verkeerden. En het bleek te werken. Honderden deelnemers voelden zich verrijkt en geïnspireerd.

Verschillende dominees en jonge theologen volgden dit voorbeeld en startten vergelijkbare initiatieven in hun kerk of buurt. Nu ook in Bennekom!

Voor wie is deze groep? Deelnemers zijn meestal niet kerkelijk, de meesten noemen zichzelf niet gelovig, maar allemaal hebben ze er steeds iets aan voor hun leven van elke dag.

In deze Holy Book Club op dinsdagochtend zijn geen meer plaatsen vrij. Daarnaast is het mogelijk om op een reservelijst geplaatst te worden.

Er start een nieuwe Holy Book Club met een iets korter programma op woensdagavond voor mensen die overdag werken, zie onderaan deze pagina of https://deontmoetingbennekom.nl/holy-book-club-2/


Aantal deelnemers maximaal 7

Locatie huiskamers van de deelnemers (in overleg bepalen we wanneer we bij wie zijn)

Tijd dinsdagmorgen 10.00-12.00 uur

Data 10 oktober, 14 november, 16 januari, 12 maart, 23 april en 4 juni

Kosten: € 0/45Aantal deelnemers maximaal 7

Locatie huiskamers van de deelnemers (in overleg bepalen we wanneer we bij wie zijn)

Tijd 4 keer op woensdagavond 19.30-21.30 uur

Data 27 september, 25 oktober, 22 november en 31 januari

Kosten €0,- / €15,-/ €30,-

Deel dit artikel