Nieuws uit de regio

03 maart 2023

Agenda Renkum

www.vrijzinnigrenkum.nl

Zondags vieringen beginnen om 10.15 uur

zo. 2 april: Viering o.l.v. Joleen Kieneker

do. 6 april (Witte Donderdag): 16.00 Viering met brood en wijn o.l.v. Mignon van Bokhoven

zo. 9 april  Mignon van Bokhoven. Paasviering

zo. 23 april: Viering o.l.v.Marianne Visch

zo. 7 mei: Viering o.l.v. Mignon van Bokhoven


Wageningen https://www.arboretumkerk.nl/


Lieve belangstellenden van Podium De Vlam,

Het voorjaar is in zicht, en dat heerlijke lentegevoel vind je ook in Podium De Vlam. Kom schrijvend schilderen of genieten van een concert of film.

Tip: bestel je tickets online, om verzekerd te zijn van een plekje. Als je voor meerdere activiteiten tegelijkertijd tickets koopt, betaal je maar één keer de service fee van € 1,50.

LESSENREEKS BIODANZA BEWEEGT JE!

Maandag 6 maart t/m maandag 17 april

Hou je van ongedwongen dansen op allerlei ritmes, helemaal op je gevoel? Ervaar dan deze muzikale reis door verschillende muziekstijlen; van Afrikaans tot Zuid-Amerikaans, van klassiek tot pop. Doe mee met de volgende lessenreeks Biodanza op maandagavond. Danservaring is niet nodig.

Ticketverkoop

Koop je kaartjes op de website via de ticketlink op de pagina van de activiteit. Volg ons ook op Facebook via https://www.facebook.com/podiumdevlam

Graag tot ziens in Podium De Vlam!

Met vriendelijke groet, Kitty van den Hoek, secretaris Stichting Podium De Vlam www.podiumdevlam.nl

https://www.facebook.com/podiumdevlam

Bezoekadres: Beukenlaan 2, Rhenen

Tel. 06 51 982 983 Postadres: Candialaan 22 3911 BA Rhenen


Veenendaal , het Venster.

AGENDA

http://www.hetvensterveenendaal.nl/

https://www.facebook.com/HetVensterVeenendaal

Zondagen in Het Venster, aanvang 10.00 uur


Lezing met schrijfster Susan Smit Lunteren

 3ac90353d4cf3b7a5164cc752520821b


In samenwerking met boekenwinkel ‘Boek en Buro’ uit Ede organiseert Vrijzinnig Lunteren een lezing met schrijfster Susan Smit. Ze is onder andere bekend vanwege haar interesse in ‘‍Hekserij’. Net als alle andere natuurreligies op de wereld, is dit niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt ze op zondag 2 april om 10.30 uur wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei. Zo laat Susan zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.
 

Susan Smit schrijft naast romans ook boeken over persoonlijke groei en stukken voor tijdschrift Happinez. Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van moderne spiritualiteit. Ze gaat in op de levensbeschouwing van moderne hekserij die ze beschreef in haar boeken ‘Heks’ en ‘De wijsheid van de heks’. Ook vertelt ze over de bestseller ‘De heks van Limbricht’, een historische roman gebaseerd op het leven van Entgen Luijten. De laatste vrouw die in wat nu Nederland is als heks werd vervolgd. Deze roman werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2022, wordt verfilmd en is in een aantal talen vertaald.
 

Susan Smit (1974) studeerde af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. In 2003 maakte ze haar romandebuut en met de historische roman Vloed (2010) brak ze door naar het grote publiek. Erna volgden bestsellers als Gisèle. Tropenbruid en De heks van Limbricht, dat werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2022.
Boek en Buro zal aanwezig zijn met een boekentafel. 
De kosten van de lezing voor niet-leden bedraagt € 5,– (pinnen is mogelijk).Op zondag 2 april komt schrijfster Susan Smit naar Lunteren om te vertellen over nieuwe spiritualiteit vanuit oude natuurreligies.
Meer hierover : http://www.vrijzinniglunteren.nl

Opnames van vieringen staan op https://www.youtube.com/channel/UCbsEnQBPR4WRT8tK5znZCbw


Woudkapel, Bilthoven
Uitzendingen zijn te volgen via http://kerkdienstgemist.nl/stations/2168-De-WoudkapelDeel dit artikel