Nieuws uit de regio

06 mei 2023

Agenda Renkum

www.vrijzinnigrenkum.nl

Zondags vieringen beginnen om 10.15 uur

 


Wageningen https://www.arboretumkerk.nl/


www.podiumdevlam.nl

Programma 

Filosofische gesprekken
Woensdag 27 september, 19.30 uur
Interesse in filosofie? Kom kennismaken met de tweewekelijkse ‘filosofische gesprekken’ in Podium De Vlam o.l.v. Paul Lemmens. 

Arie Vuyk cabaretavond VERZET!
Wegens omstandigheden moeten we deze heerlijke cabaretavond nog even uitstellen. Hoe onze agenda in de gaten voor de nieuwe datum!
 
Volg ons op Facebook!
Heb je Facebook, like en volg ons dan: https://www.facebook.com/podiumdevlam.
Graag tot ziens in Podium De Vlam!
Met vriendelijke groet, Kitty van den Hoek, secretaris Stichting Podium De Vlam ,Beukenlaan 2, Rhenen
Tel. 06 51 982 983 Postadres: Candialaan 22 3911 BA Rhenen

Veenendaal , het Venster.

AGENDA

http://www.hetvensterveenendaal.nl/

https://www.facebook.com/HetVensterVeenendaal


Lunteren

Lezing met Rico Sneller, zondag 24 september Rico Sneller

Heeft toeval betekenis?Enkele overwegingen over synchroniciteit.Dat is nu ook toevallig! Hoe vaak zeggen we dat niet als je wandelend door de polder iemand tegenkomt, die je lang niet hebt gesproken en die je juist even wilde bellen of opzoeken.Voor de een is het inderdaad “toeval”; een ander denkt dat er een verband is tussen de wens iemand te spreken en die dan zomaar tegen te komen. Wat is dan het verband? Is de ontmoeting een gevolg van mijn wens iemand te spreken, of is de wens iemand te ontmoeten het gevolg van de ophanden zijnde ontmoeting? Als je erover nadenkt zijn beide verbanden niet logisch, maar toch wil je niet loslaten dat er wél een verband is. Dit wordt wel ‘synchroniciteit’ genoemd.Je moet afstemmen op een andere golflengte om dit te begrijpen. Kiemen van zo’n andere golflengte liggen in dromen, inspiratie of transcendentie-ervaringen. Hoe vaak hebben mensen niet een intuïtief gevoel dat wat er gebeurt, zo gepland is? Is er meer tussen hemel en aarde dan je kunt begrijpen?Ook op andere terreinen is deze andere golflengte voelbaar. Soms ervaren mensen contacten met overledenen, dat ze worden aangeraakt, gekust of dat ze menen hun stem te horen. Deze contacten worden als betekenisvol ervaren. Is het toeval of wordt de wens vervuld om contact te houden tussen een overledene en de achterblijver?Over dit soort vragen spreekt op 24 september Rico Sneller bij de Vrijzinnig Lunteren.Aanvang 10.30 uur. 
Column
 
 
IMG 4935(1) 
‘Ik wens ons allen toe dat we allemaal waar nodig dat oord van stilte in ons weten te vinden’, schrijft Harry Rijken als afsluiting van zijn column.Lees dit mooie verhaal door op deze link te klikken en ga mee in zijn filosofie. 

http://www.vrijzinniglunteren.nl

Opnames van vieringen staan op https://www.youtube.com/channel/UCbsEnQBPR4WRT8tK5znZCbw


Woudkapel, Bilthoven
Uitzendingen zijn te volgen via http://kerkdienstgemist.nl/stations/2168-De-WoudkapelDeel dit artikel