Nieuws uit de regio

06 augustus 2023

Wageningen https://www.arboretumkerk.nl/


www.podiumdevlam.nl RHENEN

Programma 

Biodanza beweegt je!
Maandagen 20.00 uur
Dans je weer mee? Er zijn verschillende leskaarten te koop.

VERWACHT!

Open Middag Podium De Vlam
Zaterdag 16 maart 15.00 – 17.00 uur
Altijd al eens binnen willen kijken? Of nieuwsgierig om bij ons actief te worden? Kom kennismaken! Feestelijke ontvangst met warme chocomel en glühwein. De verschillende werkgroepen, van Film tot Filosofie, presenteren zich her en der in het gebouw.

Solotheater door Kirsten Benschop: “Bronnen”
Zondag 17 maart 10.30 uur

Muziektheater “Het Orakel” met de gerenommeerde zangeres en harpist Ekaterina Levental
Vrijdag 22 maart 20.15 uur

Lente Percussie Beleving
Zaterdagen 13 en 20 april en 4 mei, 11.00 – 12.00 uur
Al drie jaar vinden de percussie beleving sessies van Christine Schukking in Podium De Vlam gretig aftrek. Een ervaring met gepassioneerd percussie spel, aangenaam als een warm bad.

Like en volg ons op Facebook en Instagram!
https://www.facebook.com/podiumdevlam
https://www.instagram.com/podiumdevlam


Veenendaal , het Venster.

AGENDA

ZONDAGEN FEBRUARI, 10:00 

18 – ‘Nieuw Boeddhisme?’ door Jan Dijksterhuis
25 – Piano-optreden Tobias Borsboom


ANDERE DAGEN
Iedere eerste zaterdag van de maand 14.00-ca 16.30 worden er Opstellingen gegeven in het Venster Heb jij een vraag? Wil je eens ergens naar kijken waar je mee zit? Meld je dan aan bij Petra Wubs via p.wubs@xmsnet.nl Er is plaats voor 2 vraagstellers. Bijdrage vraag steller minimaal 25 euro, richtprijs 50 euro Representanten 10 euro

Iedere derde woensdag van de maand ( 20 december ) 14.00-ca 16.30 is er een workshop Intuïtief tekenen en Opstellingen Minimale bijdrage 10 euro Richtprijs 25 euro

Van harte welkom

http://www.hetvensterveenendaal.nl/

https://www.facebook.com/HetVensterVeenendaal


Lunteren

http://www.vrijzinniglunteren.nl

Wees kalm te midden van het lawaai en de haast en bedenk,
welke vrede in rust kan heersen

Desiderata

Lezing met Pieter Oussoren op zondag 25 februari
Pieter Oussoren
Pieter Oussoren komt op zondag 25 februari een lezing geven over: ‘Geloof laat een muur vallen’.
Hij schrijft hier het volgende over:

Op 9 oktober aanstaande wil ik in Leipzig zijn. Elk jaar is dat al een feestdag, met kerkdiensten en concerten, maar in 2024 is het nog een beetje meer, want dan is het precies 35 jaar geleden dat een grote demonstratie waarin 70.000 mensen pleitten voor een vrije DDR niet werd neergeslagen, terwijl dat wél gevreesd werd. ‘Het wonder van Leipzig’ heet die dag in de roman die Erich Loest (1926-2008) eraan gewijd heeft, en dat ís het ook in de mémoires van ds. Christian Führer (1943-2014), de predikant van de Leipzigse Nikolaikirche waar de omwenteling begonnen is, in een wekelijkse vredesvesper op maandagmiddag. Zowel Loest als Führer heb ik goed gekend en meegemaakt (Loest vanaf 1970!), en van allebei heb ik het boek over de ‘Wende’ vertaald. ‘Leipzig’ is een stuk van mijn leven geworden, ook van mijn geloof in God en van mijn vertrouwen in de kracht van een gelovende gemeenschap. Met een stukje verfilming van Loests verhaal en met eigen woorden, wil ik op zondag 25 februari daarvan vertellen.Wie ‘ingelezen’ wil zijn: Erich Loest, Het wonder van Leipzig (Zoetermeer 2005) is alleen antiquarisch te vinden, maar Christian Führer, Geloof laat een Muur vallen (Middelburg: Skandalon, 2017) is nog volop leverbaar (via de boekhandel of viahttps://www.skandalon.nl/shop/biografien/455-geloof-laat-een-muur-vallen.html)
Pieter Oussoren is zeer bekend geworden als vertaler van de Naardense Bijbel, waaraan hij in totaal 32 jaar gewerkt heeft. Daarnaast was hij als predikant werkzaam in diverse gemeenten.
Zondag 25 februari van 10.30 tot 11.30 uur.

Opnames van vieringen staan op https://www.youtube.com/channel/UCbsEnQBPR4WRT8tK5znZCbw


Woudkapel, Bilthoven
Uitzendingen zijn te volgen via http://kerkdienstgemist.nl/stations/2168-De-WoudkapelDeel dit artikel