Nieuws uit de regio

27 maart 2022

Agenda Renkum

www.vrijzinnigrenkum.nl

– Zondagsdiensten

Vieringen zondag beginnen om 10.15 uur     

  • 15 mei  Mignon van Bokhoven
  • 22 mei  met Margreet en Henk Spijker op weg naar Pinksteren
  • 29 mei  Paul Stegenga
  • 5 juni   Mignon van Bokhoven.Wageningen https://www.arboretumkerk.nl/


Lieve belangstellenden van Podium De Vlam,

De zon schijnt heerlijk, ook in de tuin van Podium De Vlam. Dat is fijn vertoeven, met een glaasje, na afloop van een activiteit. Kom je ook genieten? Kijk op www.podiumdevlam.nl/agenda voor alle info, tijden en (online) kaartjes.

Podium De Vlam is ook te vinden op Facebook. LIKE ons en help Podium De Vlam zijn bereik te vergroten! Zie https://www.facebook.com/podiumdevlam

EXPOSITIE RIA VAN DE BRAAK

Zaterdag 14 mei 2022

Een experiment in kleuren en materialen: zo omschrijft Ria van de Braak haar viltwerken. Soms zijn het weergaves van Bijbelverhalen, soms ontstaan de werken puur op intuïtie. Een feest om naar te kijken. Zaterdagmiddag 14 mei is Ria er zelf om haar passie met jou te delen.

EXTRA LEZING: …Maar verlos ons van het kwade!?

Zondag 15 mei 2022

Op zondag 15 mei 10.30 geeft de bekende filosoof en psycholoog Jan Prins een lezing in Podium de Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. De lezing heeft als titel: “… Maar verlos ons van het kwade!?” Jan Prins, een boeiend verteller, bespreekt een aantal hoogtepunten uit het denken over het kwaad. Tegelijkertijd maakt hij aan de hand daarvan iets duidelijk over filosofie en filosoferen in het algemeen.

CONCERT DUZE NOMSHIKASHIKA

Zondag 12 juni 2022

Duze NomShikaShika: eigentijds koor in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl. Op 12 juni 2022 komt het Nederlandse koor Duze NomShikaShika met plezier weer optreden in Podium De Vlam. Zij brengen authentieke zang in de Zuid-Afrikaanse talen en met beweging. Laat u meenemen in de meeslepende energie van deze muziek.

OPENINGSFEEST

Zondag 12 juni 2022

Podium De Vlam: een bekend gebouw, maar een kersverse organisatie. Graag stellen wij ons aan je voor op zondag 12 juni tijdens ons openingsfeest!

Het programma is een etalage van al het moois dat Podium De Vlam te bieden heeft. Met optredens van musici die klassiek, jazz en wereldmuziek brengen. Met korte pitches waarin we het programma van het nieuwe seizoen met je delen. En als kers op de taart… Klik even door naar www.podiumdevlam.nl/agenda en lees meer!

ZOMERCURSUS PERCUSSIE

Zaterdagen 25 juni, 2 & 16 juli

Na een succesvolle en swingende workshop in het voorjaar is Christine Schukking van “Totaal van Slag” terug in Podium De Vlam om een zomercursus percussie te verzorgen! Zet alvast in je agenda, binnenkort meer info op onze website: zaterdagen 25 juni, 2 juli en 16 juli ’s ochtends.

Met vriendelijke groet,

Kitty van den Hoek, secretaris Stichting Podium De Vlam

www.podiumdevlam.nl

https://www.facebook.com/podiumdevlam

Tel. 06 51 982 983

Postadres: Candialaan 22 3911 BA Rhenen


Veenendaal , het Venster

‘Nu nog in spiegels, straks oog in oog’
In het voorbereidingsproces werden relaties gelegd met de ziel, naar aanleiding van het boek ‘Spiegels van de ziel’ van Kahlil Gibran. De eerste bijdragen kwamen binnen en gaandeweg kreeg alles vorm.
Tot plotseling de oorlog kwam, met onbeschrijfelijk veel leed voor de mensen in Oekraïne en een verlammende werking op de rest van de wereld. De zoektocht naar de spiegels nam een andere wending. Nieuw beeldmateriaal werd met oude liedjes verbonden, spontane gedichten zochten een plek in het programma naast de dreigende stiltes en het verwarde ongeloof.

Wij zijn allen met elkaar verbonden. Zie ik jou, zie ik mezelf, zie ik de ander. Misschien kunnen we ooit duiding geven aan wat we nu met elkaar ondergaan.

De video is te zien op Youtube via de volgende link
https://youtu.be/KJK8_oRbGeg

Woorden, gedichten en liederen. Sommige delen zijn ondertiteld, daarvoor moet je de ondertiteling op YouTube aanzetten.

Laatste nieuws: https://mailchi.mp/8f002a011ed6/vensternieuwsbrief-mei-2022?e=ffbe185480

Lunteren

Opnames van vieringen staan op https://www.youtube.com/channel/UCbsEnQBPR4WRT8tK5znZCbw

Nieuwsbrief: Vrijzinnig Lunteren nieuwsbrief nr. 93


Woudkapel, Bilthoven
Uitzendingen zijn te volgen via http://kerkdienstgemist.nl/stations/2168-De-WoudkapelDeel dit artikel