Sacred Circle Dance

05 juni 2024

Yvonne van Laake

Sacred Circle Dance is een bijzondere vorm van dansen, het is een soort meditatie in beweging.

Door de dans word je steeds weer uitgenodigd om in het hier en nu te zijn, aanwezig te zijn in elke pas, in elke beweging. De dansen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je weinig of geen danservaring hebt: de passen worden steeds herhaald.

We dansen samen in een kring op allerlei soorten muziek, zoals modern, klassiek en folklore. Sommige dansen hebben een symbolische betekenis. Het kan te maken hebben met de seizoenen of met diverse thema’s zoals liefde, verbinding, zon, aarde etc.

Deze dansen geven veel nieuwe energie, geven veel plezier, maar ook rust en verstilling. De dansen komen uit alle delen van de wereld en geven daarmee ook een gevoel van samen zijn; in verbinding met de aarde, de kosmos, met elkaar en met jezelf. Deze vorm van dansen is helend voor lichaam, geest en ziel!

Kom gerust geheel vrijblijvend een keer meedoen ,verbondenheid voelen, oefenen om in het hier en nu te zijn .Thema van deze serie is ‘Diversiteit’. Heelheid ervaren van lichaam, ziel en geest… al is het soms even.

Onder leiding van Yvonne van Laake wordt Sacred Circle Dance gegeven op de woensdag om de week van 10.15 tot 11.45 uur in de grote zaal van De Ontmoeting.                                                                         

Yvonne is een bevoegd docente in klassiek ballet, danstherapie en sacrale dans. De rode draad in haar leven is dans, wat ze van kinds af aan gedaan heeft.

Kledingadvies: trek kleding aan waarin je je lekker voelt en waarin je goed kunt bewegen. Omdat we dansen op een stenen vloer zijn warme sokken of soepele schoenen aan te raden.


Deelnemers             minimaal 12  maximaal 20

Tijd                           10.15 – 11.45 uur

Data                       5 en 19 juni.

Kosten                      € 20/ 24
Deel dit artikel