Vrijzinnig vasten in de 40 dagentijd

28 februari 2024

Roos van Doorn

Vasten is jezelf tijdelijk een beperking opleggen als oefening in innerlijke vrijheid. Je gaat je vrijer voelen. Niet omdat je vakantie hebt, maar omdat je vrijheid kunt ervaren in wat er ook maar speelt in je eigen leven en wat er van je wordt gevraagd. Wil jij ook de Veertigdagentijd meedoen met vasten? Je kunt je eigen vorm kiezen, iets wat voor jou op dit moment in je leven relevant is.

Wat je ook kiest: het is makkelijker om vol te houden als je je aansluit bij een groepje, zodat je het niet in je eentje hoeft te doen. Ook dit jaar is er weer een vastengroepje die op weg naar Pasen zeven keer bij elkaar komt op woensdag om 16.30-17.30 uur. Je kiest je eigen vorm van vasten, bijvoorbeeld 40 dagen zonder Social media, zonder koekjes of zonder Netflix. Vaak gaat het samen met iets wat je je voorneemt om 40 dagen juist wel te doen. Bijvoorbeeld 40 dagen je dag openen met mediteren, een dagboek bijhouden of dagelijks een wandeling maken in de natuur.

Op de woensdagen wisselen we ervaringen uit en delen we inspiratie die ons helpt vol te houden. De inspiratie putten we uit verschillende religies en spirituele paden die zich bezig houden met vasten. Ook gebruiken we inzichten uit de wetenschap.


Deelnemers maximaal 12

Tijd     16.30-17.30 uur.

Data    Woensdag 28 februari, 6 , 13 , 20 en 27 maart

Kosten  € 0 voor leden, begunstigers / € 20 voor studenten en € 50 voor overige deelnemers

Informatie bij roos@roosvandoorn.nl of 06 16765825.
Deel dit artikel