Zin op Zondag Annemiek Vera – Hoe beeldende kunst hoop kan bieden

24 maart 2024

10.30 uur

Wat hoop kan doen voor mensen laat Annemiek Vera zien aan de hand van haar kunst. In deze lezing wil ze zichtbaar maken en context brengen in hoe je daar bij kunt komen. Via schilderijen, muziek en poëzie kan er iets in ons in beweging gebracht worden. Dichter Rutger Kopland noemt dit de ‘mechaniek van de ontroering’.

Annemiek Vera heeft het vermogen om je anders te laten kijken. Zij is niet alleen kunstenaar. Als docent beeldende kunst heeft zij ook veel ervaring om de ander diens perspectief en innerlijke wereld te helpen verruimen. Zo kan zij mensen helpen daarin hoop te vinden. Bovendien maakt verwondering over en ontmoeting met schoonheid het mogelijk om bij hoop te komen. Dat kan zijn de schoonheid van kunst, maar ook die van de natuur. Daarin zijn altijd licht en donker aanwezig. Beide zijn nodig om te helen. Daarom is ook in dualiteit hoop te vinden.

Annemiek Vera (1981) is afgestudeerd aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Sinds 2004 is zij docent aan de HKU. Vanaf 2015 is ze verbonden aan het Lectoraat Muzische Professionalisering. Haar werk is vaak geëxposeerd en opgenomen in meerdere bedrijfs- en particuliere collecties. Zij werkt vanuit haar atelier in het oude centrum van Wijk bij Duurstede.

www.annemiekvera.com

De muziek wordt verzorgd door Guus van Wolde. Hij is componist, musicus, singer-songwriter. Bovendien leidt hij een theaterschool in Bennekom. Elk jaar brengt hij met drie verschillende groepen jongeren theatervoorstellingen op de planken. Guus schrijft mee aan musicals en schrijft tunes voor televisie programma’s, zoals de tune bij het tv programma van Mr. Frank Visser. Ook zijn bijdragen zullen in het teken staan van het thema HOOP.Deel dit artikel